MOBILNI ORTODONTSKI APARATI

Antifašističke borbe 21e
11070 Novi Beograd

Pon, Sre, Čet: 12:00-20:00
Uto, Pet: 10:00-18:00 

Rezervisite svoj termin
već danas!

Mobilni ortodontski aparati

Za naše male pacijente, koji još rastu i razvijaju se, tu su mobilni ortodontski aparatići. Namenjeni su za terapiju ortodontskih nepravilnosti u mlečnoj i mešovitoj denticiji. Oni mogu biti samo za jednu vilicu – monomaksilarni (klasični aktivni ortodontski aparat) ili za obe vilice – bimaksilarni (različiti tipovi Myobrace trenažera, Twin block, M-blok, aktivatori, bionatori..)

Sa njima naši mali pacijenti mogu samostalno rukovati,stavljati ih i vaditi iz usta,okretati šrafiće,održavati ih.. Važno je naglasiti da je kod terapije mobilnim napravama izuzetno bitna saradnja i želja djeteta da nosi aparat jer, da bi terapija bila uspešna, aparatić se mora nositi 14 do 16 sati dnevno.U motivaciji deteta dodatno potpomaže sam izgled aparata a raspon motiva na njima je skoro beskonačan-od fluoroscentnih imena preko grba omiljenog fudbalskog tima do sličice omiljenog tenisera.

Mobilnim aparatićima ne mogu se u potpunosti ispraviti jako rotirani ili nagnuti zubi ili  zubi koji su nikli na pogrešnom mestu Terapija mobilnim ortodontskim napravama uglavnom je prva faza terapije, koju započinjemo u rmlađem uzrastu i kojom ispravljamo međuvilične odnose i pravimo prostor za smeštaj zuba, a nakon toga,ukoliko za tim ima potrebe, postavlja se fiksni aparat kojim korigujemo položaj zuba i završavamo terapiju.

Ukoliko se problem ne reši u mlađoj dobi, on  vremenom postaje teži i komplikovaniji za terapiju.