ORTODONCIJA

Antifašističke borbe 21e

11070 Novi Beograd   

Pon, Sre, Čet: 12:00-20:00

Uto, Pet: 10:00-18:00 

Rezervisite svoj termin

već danas!

Ortodoncija

Pravilno postavljeni , lepi zubi su ono što sve veći broj pacijenata želi, a naš zadatak je da im pomognemo da to i ostvare.
Grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem položaja i odnosa zuba kao i međusobnog odnosa gornje i donje vilice naziva se ortodoncija. Cilj ortodoncije nije isključivo estetika i “ravni zubi”, suprotno ustaljenom  mišljenju, već su pravilno postavljeni zubi važni za zdravlje mišića, temporomandibularnog  zgloba (viličnog) i čitavog orofacijalnog sistema u celini. Pravilan položaj zuba u vilici, te pravilan međusobni  odnos gornje i donje vilice omogućavaju ravnomeran prenos mastikatornih sila, čime se čuvaju i potporno tkivo zuba i sami zubi od preopterećenja, prekomernog trošenja i propadanja, te se umanjuju ili kompletno uklanjaju problemi u temporomandibularnom zglobu.

Pravilno postavljene zube lakše je prati i održavati njihovu higijenu te se tako smanjuje i mogućnost nastanka karijesa i periodontalnih problema.
Ne postoji uzrastna granica za ortodontsku terapiju i nošenje fiksnog ortodontskog aparata – svako vreme je pravo vreme za lep osmeh!

Lepota je imperativ savremenog čoveka. Današnje moderno doba lepotu je postavilo na visoko mesto u sistemu vrednovanja i  u ljudskoj komunikaciji i upravo  zato je predivan osmeh najbolji prvi utisak koji možete ostaviti.